Met de camper in Spanje

Met de camper in Spanje

De camper zet zijn opwaartse trend in Spanje verder

De camper of ook wel de mobilehome genoemd wordt meer en meer populair. Er is een toename te zien in zowel het aantal verkopen van campers, het inschrijven van campers van mensen die resident worden en de verhuur van campers. Ongetwijfeld heeft de coronapandemie met deze populariteit iets mee te maken. Een camper biedt u net de mogelijkheid te reizen en toch in vele gevallen de sociale afstand te bewaren. U heeft alles op één plek en als u het ergens niet aanstaat of het is te druk wel dan zoekt u samen met uw gezin in alle veiligheid een andere stek.

Corona en reizen

Tijdens het coronajaar 2020 zijn er in Spanje alleen al in juli bijna 2.000 nieuwe campers verkocht wat een stijging is van nog net geen 50% ten opzicht van het jaar voordien. Het gaat dan enkel over de nieuwe campers en niet over de campers of caravans die tweedehands verkocht zijn volgens ASEICAR (Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning). ASEICAR is de Spaanse vereniging voor industrie en commercialisering van deze branche.

Een probleem waar campers in het verleden en nog steeds mee geconfronteerd worden is een tekort aan kampeerplaatsen en een duidelijke wetgeving over wat nu de verkeersregels zijn omtrent het kamperen. De overheid kon niet anders dan hier werk van te maken aangezien het aantal geregistreerde campers in Spanje ondertussen de 70.000 overschreden is. Spanje wil op deze manier samen met gemeenten en regionale overheden het kampeertoerisme promoten maar ook omkaderen. De overheid wil ook een stijging van het aantal kampeerplaatsen en een betere verdeling over het grondgebied.

Inschrijven en verzekeren

Heeft u een camper en wenst u deze in te schrijven of te verzekeren in Spanje dan kunnen wij u zeer competitieve opties aanbieden. Onze partners zijn één van de weinige verzekeraars die campers en caravans kunnen verzekeren van expats (residenten en niet-residenten) en dat met of zonder franchise. Heeft u een lijst van extra accessoires dan kunnen wij dat mee in de polis opnemen. Gaat u uw camper verhuren dan zal uw camper meestal een verplichte full omnium moeten hebben omdat verhuurbedrijven dit vereisen.

Het verhuren van campers zit sterk in de lift. Zo zien we de vraag stijgen in de camperverzekeringen en klanten die ons om informatie komen vragen. Ook eigenaars van campers worden op dit moment nog niet geconfronteerd met verhuurlicenties en andere wettelijke normen en plichten. Een geslaagde autokeuring volstaat. Ook de inkomsten die u geniet van deze verhuringen kunnen makkelijk boekhoudkundig verwerkt worden in uw personenbelasting of u kan zelfs een kleine economische activiteit oprichten waarbij uw doel is louter het verhuren van uw camper (-s) en zo uw investering op korte tot middellange termijn terugverdienen.

Camper huren

Een camper huren kost gemiddeld tussen de 75 euro tot 150 euro per dag (exclusief de kosten die voor rekening zijn van de huurder). We spreken dan over de camper die 2 tot 6 personen kan vervoeren en die geregistreerd staat onder de 3.500 kg zodat u er met een B-rijbewijs zonder bijkomende opleiding mee mag rijden. De terugverdientijd van een camper die tussen de 40.000 euro en de 70.000 euro ligt voor dit type van camper kan misschien wel eens van de betere investeringen worden van het post-corona tijdperk.

Meer info over hoe een camper te kopen/in te schrijven, waar op te letten qua kwaliteit en normen en hoe deze te verzekeren kan u bekomen in één van onze kantoren. Maak een afspraak en wij zetten de koffie gereed.

Een goede website waar u snel en makkelijk een camper kan huren vindt u hier: https://www.yescapa.es/campers/32327/?date_from=31-12-2020&date_to=31-01-2021 + Dit is een camper van één van onze klanten.

Delen