Een auto invoeren vanuit het buitenland in Spanje

Een auto invoeren vanuit het buitenland in Spanje

Wanneer u in het bezit bent van een NIE-nummer (Número de Identitdad d’Extranjeros), dan kunt u een auto kopen in Spanje. Een andere optie is dat u overweegt een auto te importeren in Spanje. Dikwijls een voordelige optie als u in uw thuisland een recente wagen heeft maar dat die onder de strenge uitstoot-normen bepaalde steden niet mee binnen mag. De prijs van een import wordt grotendeels uiteen getrokken in  delen: de importkosten (controle van de wagen, regionale taksen, keuring door de inspectie voor import, etc.) en de importtaksen (gebaseerd op de uitstoot van de wagen).

Auto importeren door Segurantis

Wanneer de import in de regio van de Costa Blanca of Costa Calida omgeving is, dan kunnen wij u daar bij begeleiden. Onze “huis importeur” kan u al deze kopzorgen van de import uit handen nemen, want er komt behoorlijk wat bureaucratie en tijd bij kijken. Spreekt u een aardig woordje Spaans en/of heeft u iemand die u hierin kan helpen dan kan u de gestoria-kosten vermijden.

Auto verzekeren door Segurantis

Eens de wagen geïmporteerd dan kunnen wij deze voor u verzekeren. Al onze verzekeringen komen standaard met wegenhulp inbegrepen. Wenst u meer uitgebreide dekkingen en/of jongere bestuurders mee in de polis vermeldt dan kunnen wij dit voor u in orde maken Neem contact op met ons verzekeringsdepartement voor meer informatie

Delen