Corona Update voor professionele klanten

Corona Update voor professionele klanten

Update maatregelen Coronavirus voor zelfstandigen en commerciële activiteiten

We geven u kort een samenvatting van de maatregelen die zijn getroffen door de overheid over het heropstarten van het lokale en nationale leven (sociaal en economisch). We kunnen dit niet voor u tot in detail bespreken omdat de uitgegeven stukken die we van de overheid ontvangen hebben heel wat documenten omvatten echter hebben we ze voor u op onze website geplaatst zodat u ze kan inkijken onderaan. De info hieronder hebben wij uit de documenten gehaald en de grote lijnen kort samengevat.

We proberen u zo goed mogelijk te informeren op basis van feiten en niet voorbarig u te overvallen met info gebaseerd op geruchten. Dan nog is het een moeilijk gegeven omdat de overheidscommunicatie in Spanje niet altijd even gestroomlijnd verloopt en specifiek in deze situatie veranderingen snel kunnen plaatsvinden.


FASE 0 – van 4 tot 10 mei:

Commerciële kleinere zaken (kappers, afhaalrestaurants, de kleine ferreteria/doe-het-zelver) mogen onder bepaalde voorwaarden terug open:

  • 1 klant mag slechts binnen
  • De klant komt op afspraak of wordt onder goedkeuring van de eigenaar binnengelaten
  • Er moeten voorzorgsmaatregelen genomen worden:
    • Een vorm van plexiglas aan de balie zodat er een scheiding is tussen klant en de persoon achter de balie
    • Mondmaskers en beschermingshandschoenen moeten gedragen worden door het personeel – als de activiteit dit mogelijk maakt

FASE 1 – van 11 tot 24 mei:

Buiten de grote shoppingcenter mogen andere commerciële zaken openen voor cliënteel. De overheid wil nog vermijden dat er te veel mensen zich op één locatie bevinden – is er wel te veel volk op 1 locatie kan de overheid de zaak sluiten. Ook de toeristische sector zoals hotels, motels, korte verblijven mogen onder voorwaarden terug open zonder toegang te verlenen aan gemeenschappelijke delen (zwembad – fitness – spa – …).

Voor horeca-zaken is enkel de mogelijkheid open te gaan als ze een terras ter beschikking hebben in open lucht en een maximum aan 30% bezettingscapaciteit kunnen aanbieden. Toegang binnen is niet toegelaten.

Verplaatsingen binnen éénzelfde provincie is toegestaan voor bezoek aan vrienden en familie. Openbaar vervoer is met mondmaskers aan en als u met de wagen reist mag u samen met uw gezin reizen.

FASE 2 – van 25 mei tot 7 juni:

Horecazaken mogen hun bezettingscapaciteit tevens binnen voor 30 % vullen. Over het terras is niets gezegd dus blijft dan 30%.

Theaters, cinemas en beperkte groepsaangelegenheden mogen plaatsvinden maar ook maar met een maximumcapaciteit van 30%.

Evenementen, concerten en openluchtfestivals mogen 1/3 capaciteit opvullen en als deze gelegenheden in open lucht is het maximum aantal bezoekers toegelaten 400 mits voorwaarde dat ze allemaal zittend het spektakel volgen.

Rusthuizen blijven nog gesloten voor bezoekers, centra voor mindervaliden zijn terug open voor bezoekers.

FASE 3 – van 8 juni tot 21 juni (onder voorbehoud hoe de maand mei verloopt):

Horeca 50% bezettingsgraad (dit zal binnen en buiten zijn)

Bejaardenhuizen mogen bezoekers ontvangen.

Winkelcentra is en blijft nog onzeker maar afhankelijk van de besmetting staan deze ook gepland open te gaan, personeel zal er moeten op toezien dat het begrip social distancing wordt gerespecteerd.

Scholen en het openen van de buitengrenzen voor in- en buitengaan reisverkeer

Scholen gaan open in september

Reizen naar Spanje en uit Spanje ligt nog ter discussie, maar hou er rekening mee dat er een mogelijkheid bestaat dat dit tot oktober 2020 niet mogelijk zal zijn.


Download

Delen
error: Content is protected !!