Kalender Feestdagen 2021

Kalender Feestdagen 2021

Overzicht van de nationale feestdagen in Spanje

Jaarlijks in de maand november publiceert de Spaanse overheid welke dagen als feestdag gelden in het volgende kalenderjaar. In totaal zijn er 11 feestdagen waarvan er 8 gelden voor heel Spanje (nationale feestdagen) en 3 feestdagen die in te ruilen zijn voor een andere dag wat per autonome regio autonoom kan beslist worden.

Dit zijn de 8 (9) nationale feestdagen:

  • 1 januari 2021: Nieuwjaar
  • 6 januari 2021: Driekoningen (dit is feitelijk geen nationale feestdag maar elke autonome regio behoudt deze dag als feestdag)
  • 2 april 2021: Goede vrijdag
  • 1 mei 2021: Dag van de arbeid
  • 12 oktober 2021: Día de Hispanidad
  • 1 november 2021: Allerheiligen
  • 6 december 2021: Dag van de Spaanse grondwet
  • 8 december 2021: Onbevlekte Ontvangenis
  • 25 december 2021: Kerstmis

Hou er rekening mee dat er op deze dagen in Spanje niet gewerkt wordt en als deze dagen op een donderdag of dinsdag vallen de kans bestaat dat er een brug wordt gemaakt. Meer info over de Spaanse nationale en regionale feestdagen vindt u op: Dirección General de Empleo en de Boletín Oficial del Estado (BOE).

Delen
error: Content is protected !!