Grenscontroles Covid – PCR

Grenscontroles Covid – PCR

Verstrenging grenscontroles – boetes zonder pardon!

Het is een feit geworden en we verwittigen u dat u Spanje in regel niet meer binnenkomt zonder 1. negatieve PCR-test en 2. het voorleggen als buitenlander van een residenten-kaart of -certificaat. Het niet bijhebben van deze zaken kan ervoor zorgen dat u resoluut wordt teruggestuurd!

Bovendien worden valse PCR-testen of het niet voorleggen van een PCR-test beboet met 3.000,00 euro tot 6.000,00 euro. Gisteren, 29-03-2021 werd er een vliegtuig van Manchester (vlucht FR4007) gecontroleerd in Alicante (ALC). Alle inzittenden werden voor het vertrek gecontroleerd in Machester airport op hun reisdocumenten en PCR-test. Voor de Britse overheden was dit voldoende en klaarblijkelijk volgens de regels om te “mogen” reizen.

Echter aangekomen stond er een patrouille van de ordediensten de passagiers op te wachten. Iedereen werd gecontroleerd en bij het niet kunnen voorleggen van de residentiekaart en/of -certificaat werden ze teruggestuurd en konden ze weer de vlieger op richting Manchester. Er werd maar naar 1 document gevraagd alvorens er kon verder gepraat worden: de residentiekaart of -certificaat. Zelfs mensen met een afspraak voor de residentie werden geweigerd.

In totaal werden 40 mensen teruggestuurd zonder pardon. Gelukkig kregen ze er geen boete bovenop. Geen bewijs = niet binnen. En met de ordediensten in Spanje kun je best niet beginnen discussiëren. Daaruit volgt maar 1 verliezende partij uit, uzelf.

Men controleert sinds gisteren ook buitenlandse nummerborden. Dezelfde regels zijn van toepassing. Als u geen residentenkaart of -certificaat kan voorleggen dan loopt u risico´s.

U bent gewaarschuwd.

Heeft u een boete of bent u gesanctioneerd geweest?

Ons juridisch team kan u verdedigen.

Delen
error: Content is protected !!