Verkeersboetes in Spanje

Verkeersboetes in Spanje

Verkeersboetes in Spanje en hoe deze te betalen

Als je met de wagen, camper of brommer door Spanje reist dan wordt je geacht de verkeersregels van het land te kennen. Grotendeels zijn de regels binnen de EU hetzelfde buiten enkele uitzonderingen. Een groter verschil zijn de boetes die binnen de verschillende landen uiteen kunnen lopen.

De meeste voorkomende boetes in Spanje door buitenlanders gepleegd zijn de snelheidsovertredingen en het foutief parkeren. Maar ook het gebruik van de mobiel of het bedienen van digitale apparatuur (zoals de gps) tijdens het rijden worden steeds meer en strenger bestraft.

Krijg je een boete dan heb je een korting van 50% als je de boete ter plaatse betaalt of binnen een periode van 20 dagen. Let op, niet alle boetes hanteren dit voordeeltarief en recidivisten krijgen deze korting niet.

Als je niet in Spanje woont maar er op vakantie bent en je hebt een verkeersregel overtreden dan zal je wellicht een boete in je thuisland ontvangen. De nationale autoriteiten werken samen en zullen gegevens verschaffen als Spanje hierom vraagt. Er zal tevens een incasso bureau worden ingeschakeld als de verkeersovertreder weigert de boete te betalen.

Boetes kunnen betaald worden via het online portaal van DGT (Dirección General de Tráfico) of als uw gemeente werkt met de SUMA dan kan u ook daar terecht voor uw verkeersboetes.

Bestuurders die over het Spaanse rijbewijs beschikken kunnen ook punten verliezen op het rijbewijs. De boetes beginnen vanaf een 100 euro per overtreding en kunnen snel oplopen tot in de 1000’en euro’s met gevangenisstraf en verlies van het rijbewijs.

Boetes online betalen:

https://sedeapl.dgt.gob.es:7443/WEB_IWPS5_INET/jsp/sincertificado/index.jspx?indexIdioma=es

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen