Kosten vastgoed makelaar

Kosten vastgoed makelaar

Gebruikelijke onkosten voor professionelen actief in de vastgoedsector

Het aantal professionelen die actief zijn in de vastgoedsector is de laatste jaren enorm gestegen. Deze professionelen zijn dan vooral actief in het begeleiden van geïnteresseerde kopers die op zoek zijn naar een tweede verblijf in Spanje. Vooral de Costa Blanca is niet alleen in trek bij potentiële kopers maar ook bij potentiële makelaars.

Onkosten gelinkt aan de activiteit

Veel voorkomende onkosten voor professionelen actief in de vastgoedsector zijn de consumpties die gepaard gaan met het rond begeleiden van de klanten. Hieronder kunnen vallen restaurant bezoeken, het consumeren van dranken tijdens de bezoeken, de tolwegen, soms het verblijf van de makelaar zelf en de kosten van verbruik van de wagen.

Meer en meer gaat Hacienda hierop toezien dat deze kosten te verantwoorden zijn. Wat aangenomen wordt als aanvullend bewijsstuk is dat de makelaar een agenda bijhoudt van de klanten met wie hij al deze kosten maakt. U moet het bekijken als een soort van dagboek. Dit dagboek moet dan aangevuld worden met bewijsstukken zoals een kopie van de vliegtickets, een kopie van het verblijf van de klanten, een kopie van de gegevens van de klanten, etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter en natuurlijk bij controle moet u dit kunnen voorleggen in het Spaans.

SAMENGEVAT:

Door de sterk toegenomen interesse in de vastgoed-sector heeft Hacienda ook haar intensiteit verhoogt om vooral deze categorie te controleren. Voorzie dat u uw kosten goed kan onderbouwen zodat u bij een controle goed gewapend bent.

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen