Verstrenging regels particuliere verhuur

Verstrenging regels particuliere verhuur

Wie is hieraan onderworpen?

U verhuurt uw vakantiewoning of voertuig op eigen initiatief

U heeft een woning in Spanje dat u gebruikt als vakantiewoning of tweede woning en u verhuurt deze woning in de periodes dat u hier niet bent . Als u dat doet dan moet u vanaf heden naaste een verhuurlicentie ook de identiteit van uw huurders meedelen aan de lokale autoriteiten. Verhuurt u daarbij ook een wagen of enkel en alleen uw wagen dan geldt deze meldingsplicht ook.

Deze verplichting komt voort uit het koninklijk besluit en dient ter bevordering van de openbare veiligheid en ter preventie van terroristische activiteiten of georganiseerde misdaad.

Registreren in de registers van de Secretaria de Estado de Seguridad.

Er komen 2 soorten registers voor het registreren van de identiteiten: één voor het verhuren van toeristische accommodaties en een ander voor deze van de voertuigen. Deze registers zullen toegankelijk zijn voor de Spaanse bevoegde diensten voor het opsporen en vervolgen van strafbare feiten.

Toeristische verhuur

Verhuurt u een woning voor minder dan een volledig jaar dan valt dit onder een economische activiteit en dan zijn hier juridische en fiscale verplichtingen aan gebonden. Een verhuurlicentie, aanpassing van de woonstverzekering voor aansprakelijkheid aan derden en de declaratie van uw huurinkomsten zijn een onderdeel van deze bijkomende verplichtingen.

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen