Wat is conveyancing of aankoopbegeleiding?

Wat is conveyancing of aankoopbegeleiding?

Aankoopbegeleiding = onafhankelijk

Aankoopbegeleiding houdt in dat een externe partij ingeschakeld wordt die volledig losstaat van de verkopende partij en objectief kan werken in opdracht van de kandidaat-koper.

Vooral in landen waar u de taal niet machtig bent is een externe partij die deze taak in haar takenpakket heeft geen onverstandige keuze. Een aankoop in een ander land gaat gepaard met andere gewoontes en andere regels en wetten. Een partij die daarbij een advocaat voor u inschakelt dekt u meteen ook voor juridische fouten en brengt de verantwoordelijkheid naar een hoger niveau.

Let altijd op met verkopers die u deze dienst “gratis” aanbieden of die hun “eigen mensen” hebben die voor hun deze service aanbieden. Bekijk altijd kritisch de situatie en denk hierbij wie heeft er het meeste baat bij als de verkoop door gaat… wees voorzichtig om met de advocaat van de duivel de dans aan te gaan.

De gedragscode of deontologie van een goede makelaar zou u vanaf het moment u beslist heeft om over te gaan tot de aankoop, u een keuze moeten laten van een 3- à 4-tal kantoren die voor u als koper de aankoopbegeleiding zouden kunnen organiseren. Maar u doet best zelf onderzoek naar referenties en ervaringen van mensen die reeds gekocht hebben in Spanje.

Wees voorzichtig met commentaren van anderen die zeggen dat deze dienst overbodig is. Denk hierbij aan de gevolgen van een fout of fouten die tijdens een aankoop zouden kunnen gebeuren. Gaat de persoon die u heeft weerhouden van een goede juridische bijstand u helpen met de fout op te lossen??? Laat staan de gebreken die zich voordoen na de aankoop, dikwijls al bij de eerste zware regenbui in Spanje krijgen de nieuwe eigenaars al meteen de rekening gepresenteerd.

Een gouden tip mocht u zelf de juridische strijd aangaan zonder begeleiding hou er dan rekening mee dat alles wat er gezegd wordt en u wordt belooft dit meteen te vereeuwigen door het schriftelijk vast te leggen en te ondertekenen door betrokken partijen. Anders is het gegarandeerd Praat voor de vaak.


Hoe kan u aanspraak maken op deze dienst?

Stuur ons een email of neem telefonisch contact met ons op zodat we eerst een verkennend gesprek maken. We zullen u in dit gesprek als de voorbereidende stappen meedelen zodat u goed voorbereid aan uw nieuw avontuur kan beginnen.

Delen