Belastingaangifte niet-inwoners

Belastingaangifte niet-inwoners

Wie is hieraan onderworpen?

U hebt inkomsten van Belgische oorsprong

U woont niet meer officieel in België want u heeft zich uitgeschreven in uw gemeente maar u ontvangt wel nog maandelijks of periodiek een inkomen uit België dan heeft u naar België toe enkele fiscale plichten.

Als u een inkomen uit België blijft ontvangen (loon, pensioen, huurinkomsten, …) dan zal u deze inkomsten in België moeten aangeven en hoogstwaarschijnlijk zal u hierop ook belasting moeten betalen.

Deze aangifte heet de Belastingaangifte niet-inwoners.

U ontvangt die aangifte per post in de loop van het tweede semester (het jaar dat volgt op het jaar waarin u die inkomsten hebt gehad). U kunt uw aangifte ook indienen via MyMinfin (met uw Belgische elektronische identiteitskaart, uw pincode en een kaartlezer).

Aangezien in Spanje de adressen vooral van nieuwbouwprojecten nog niet gekend zijn bij de verschillende postinstanties raden wij aan uw dossier via Myminfin te consulteren. Heeft u in Myminfin geen meldingen maar u zou wel deze aangifte moeten doen aarzel dan niet een bericht te sturen via dat platform naar uw dossierbeheerder.

U hebt geen inkomsten in België

U moet geen aangifte meer indienen in België en bent niet meer belastbaar in België.

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen