Waar moet je voor opletten zodat je auto in Spanje niet in beslag wordt genomen

Waar moet je voor opletten zodat je auto in Spanje niet in beslag wordt genomen

Guardia Civil Trafico

Bevindt u zich met een voertuig op de openbare weg dan zijn de ordehandhavers die toezien opdat u de regels respecteert de Guardia Civil Trafico. Dit is een onderdeel van de Guardia Civil die zich bijna uitsluitend bezig houdt met het verkeer. Dit wil niet zeggen dat andere Guardia Civil of politie-diensten niets te zeggen hebben als u een verkeersinbreuk doet, ook zij hebben evenveel gezag in het verkeer.

In dit artikel hebben we het over de verkeersinbreuken die er voor kunnen zorgen dat uw voertuig meteen aan de kant wordt gezet en in beslag genomen. Het gaat over verkeersinbreuken die tot de hoogste categorie behoren en die naast de mogelijke inbeslagname u boetes, puntenverlies en rijverbod kosten. Wenst u een overzicht van alle regels dan kan u dat terugvinden op de website van de Spaanse rijsksdienst voor wegverkeer DGT. Hieronder volgt een lijstje van verkeersinbreuken die een inbeslagname van uw voertuig kunnen teweegbrengen.

Verkeersinbreuken

  • Onverzekerd rondrijden
  • Voertuig die niet in orde is om de veiligheid van andere deelnemers in het verkeer te garanderen
  • Geen kinderzitje – kinderen tot 1,35 meter moeten in een kinderzitje
  • Rijden zonder geldig rijbewijs – bent u resident let dan op dat uw rijbewijs conform is de Spaanse verkeerswetgeving
  • Rijden onder invloed van drugs of alcohol
  • Zonder helm rijden op een motor of brommer
  • Vervuiling – ook in Spanje kijkt men er op toe dat de wagen conform de milieunormen het verkeer betreedt
  • Aantal passagiers respecteren
  • Radarverklikkers
  • Manipulatie van instrumenten in het voertuig
Delen