Welke boorddocumenten zijn verplicht in Spanje?

Welke boorddocumenten zijn verplicht in Spanje?

Verplichte documenten volgens de DGT

We lezen vaak op facebook of andere sociale media allerlei verzinsels van wat u wel of niet in de wagen van documenten moet hebben. Wat zijn de verplichte attesten of bewijsstukken die u als bestuurder ten alle tijde moet kunnen voorleggen als officiële ordediensten hierom vragen?

We zouden graag de bestuurders eens en voor altijd de correcte info geven en ook waar u in het vervolg de facebook-verzinsel of café-praat kan controleren op hun juistheid. We lichten dit kort toe en onderaan kan u de informatie via de bron controleren.

Welke documentatie moet je in je voertuig bij je hebben?


Bij het rijden zijn er 3 documenten die je altijd verplicht bij je moet hebben: rijbewijs, kentekenbewijs en de ITV-kaart (keuringsbewijs).

Dit zijn de drie documenten die je, voor elk type rit, verplicht moet bij je hebben en die geldig moeten zijn wanneer je rijdt:

  1. Rijbewijs van de bestuurder.
  2. Kentekenbewijs van het voertuig.
  3. Technische Inspectiekaart (ITV) van het voertuig.

Zorg ervoor dat je deze 3 documenten, hetzij origineel of gelegaliseerd, altijd bij je hebt wanneer je rijdt. Dit zal het eerste zijn dat een agent van je vraagt als je wordt aangehouden of betrokken bent bij een incident. Onthoud dat sinds 2008 het niet langer verplicht is om de verzekeringspolis of de laatste betalingsbewijs in de auto te hebben.

Deze documenten zijn ook verplicht voor huurvoertuigen. Voordat je met een gehuurd voertuig gaat rijden, controleer je of het voertuig de verplichte documentatie bevat.

Wijzelf van Segurantis raden aan om naast deze verplichte boorddocumenten tevens uw verzekeringsdocumenten en een aanrijdingsformulier steeds bij de hand te hebben in geval u een ongeval heeft.

Heeft u geen verzekeringsdocumenten of aanrijdingsformulieren spring dan gerust bij ons binnen voor een gratis exemplaar. Wenst u ook graag een prijs competitieve en volledig uitgebreide verzekering voor uw voertuig met aanvullend een juridische dekking tot 10.000 euro (tolk inbegrepen)??? Maak dan gerust een afspraak en we bekijken de mogelijkheden voor u!

Of u kan meteen via onze link hieronder een offerte voor uw voertuig bekomen:

Bron: https://www.dgt.es/nuestros-servicios/tu-vehiculo/documentacion-de-un-vehiculo/que-documentacion-debes-llevar-en-tu-vehiculo/#:~:text=A%20la%20hora%20de%20circular,y%20tarjeta%20de%20la%20ITV.&text=Hay%20tres%20documentos%20que%20debes,Permiso%20de%20Conducir%20del%20conductor.

Delen