Voorkom boetes als u met de wagen de baan op bent in Spanje

Voorkom boetes als u met de wagen de baan op bent in Spanje

Verplicht of niet verplicht

De items die vermeld worden zijn van toepassing als u met een Spaans kenteken rijdt – dus uw wagen is ingeschreven in Spanje.

Boetes dat u per item u niet in orde heeft kunnen oplopen tot 500,00 euro.

Naar de toekomst toe kunnen er zaken wijzigen dus consulteer steeds de laatste berichtgeving op de website van DGT (www.dgt.es) .

Hieronder 5 items die in de wagen moeten liggen:

  • Gevarendriehoeken: In Spanje is het verplicht 2 gevarendriehoeken te hebben. U moet bij panne zowel een driehoek voor als achter de wagen plaatsen (respectievelijk 50 meter). Sinds 01/06/2021 mag de gevarendriehoek ook vervangen worden door het V-16 help flash licht. Vanaf januari 2026 zal enkel nog het V-16 help flash licht gelden.
  • Veiligheidshesjes: het fluoriderend hesje moet binnen handbereik zijn van de bestuurder. Wij raden aan om het aantal hesjes in de wagen gelijk te houden met het aantal veiligheidsgordels. Zodoende bij panne en u bent met passagiers de baan op iedereen een hesje kan dragen als de wagen verlaten moet worden.
  • Boorddocumentatie:de Spaanse boorddocumenten moeten te allen tijde gepresenteerd worden. Er is ook een mogelijkheid om via de digitale app van DGT uw boorddocumenten op uw mobiel te bewaren.
  • ITV-sticker: Een gevoelig punt bij vele maar het is en blijft nog verplicht. Maar meer en meer verdwijnt de sticker uit het straatbeeld echter is het nog steeds verplicht.
  • Reservewiel of reserve-kit: U moet te allen tijde een band kunnen vervangen of herstellen. Er zijn uitzonderingen zoals run-flat-tires. Kan u uw band niet zelf vervangen dan moet u beroep kunnen doen op een takeldienst dewelke u verzekerd heeft.

!!! De bestuurder moet ten allen tijde zijn legimitatie en geldig rijbewijs kunnen voorleggen. Bij Spaans geïmmatriculeerde voertuigen kan de wegenpolitie aan de hand van het kentekenbewijs meteen navragen of wie de eigenaar van de wagen is, of er nog schulden uitstaan zoals wegentaks, boetes die niet betaald zijn en of de wagen verzekerd is.

Bron https://www.dgt.es/es/

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen