Goed om weten – Begippenlijst

Goed om weten – Begippenlijst

Business vector created by stories - www.freepik.com

Hoe wordt u (h-)erkend in Spanje?

TOERIST: Iemand die in Spanje op vakantie komt en dit meestal voor een maximum periode van 3 maanden

NIET-RESIDENT: Iemand die niet vast in Spanje woont maar er bijvoorbeeld een woning heeft

RESIDENT: Iemand die definitief in Spanje woont en er dus ook aanzien wordt als fiscaal resident (+183 dagen in Spanje) en juridisch resident (certificaat van residentie, sociale zekerheid, etc.)

EXPAT: Benaming voor een buitenlander die in Spanje woont = dus RESIDENT

Welke belastingen zijn er in Spanje die zowel EXPATS als niet-residenten gelden?

IBI: dit is de onroerend goed belastingen, bezit u eigendom dan bent u deze verplicht te betalen

IVTM: dit is een vorm van wegentaks, bezit u een geïmmatriculeerd voertuig dan bent u verplicht hierop belasting te betalen

Model 100: dit is de jaarlijkse aangifte van de personenbelasting voor residenten (fiscaal residenten), deze aangifte geldt voor iedereen die meer dan 183 dagen in Spanje woont al dan niet als juridisch resident.

Model 210: dit is de jaarlijkse belasting voor een niet-resident als hij een vastgoed bezit. Deze belasting wordt berekend op de kadastrale waarde van uw vastgoed

Model 720: deze aangifte is een verplichte informatieve aangifte als u RESIDENT bent met bezittingen in het buitenland die de grens van 50.000,00 euro overschrijden.

OPGELET: de Spaanse belastingadministratie verstuurt u geen aangiftes of uitnodigingen om uw fiscale zaken op orde te houden! U wordt geacht dit zelf te doen en draagt dus ook de volledige verantwoordelijkheid.

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen