Internationale verzekeringskaart/ Vroegere groene kaart

Internationale verzekeringskaart/ Vroegere groene kaart

De groene kaart, ook bekend als het Internationale Verzekeringsbewijs of het CIS-certificaat, is een document dat de autoverzekering in het buitenland aantoont. Voorheen was het verplicht om de fysieke groene kaart bij je te hebben wanneer je in veel Europese landen reed.

Echter, regelgeving kan veranderen, en er was discussie binnen de EU om het niet langer verplicht te stellen om een fysieke groene kaart te dragen, aangezien elektronische systemen steeds geavanceerder worden en informatie gemakkelijker toegankelijk is.

Op het moment schrijven is het CIS-certificaat nog steeds een nuttig document om bij je te hebben wanneer je door Europa reist, zelfs als het niet altijd strikt noodzakelijk is. Het toont immers aan dat je verzekerd bent en kan eventuele discussies of problemen bij een verkeersstop of na een ongeval verminderen.

Gaat u met uw wagen op Spaans kenteken reizen in het buitenland vergeet dan niet uw internationaal certificaat aan ons te vragen. Meer en meer zijn de verzekeringsmaatschappijen strenger met het verschaffen van dit document en geven ze het bijna niet meer voor een periode dewelke langer is dan 3 maanden. Dit is om verzekeringsfraude ter vermijden, u wordt namelijk niet geacht met uw Spaanse wagen continu in het buitenland ter rijden tenzij dit is om professionele reden en dan ook het voertuig is ingeschreven als professioneel voertuig.

Vertrekt uw naar het buitenland vraag dan enkele dagen voordien het CIS-certificaat aan ons aan. Wij bezorgen u dit kosteloos in papieren of digitale versie.

Delen