België verlaten – Wat meld ik aan de fiscus?

België verlaten – Wat meld ik aan de fiscus?

Background vector created by flatart - www.freepik.com

U gaat buiten België gedomicilieerd zijn verwittig dan FOD Financiën

Voordat u vertrekt en dus nog steeds in België gedomicilieerd bent neemt u voor uw uitschrijving op de gemeente contact op met uw lokaal belastingkantoor. Als u niet weet wie dat is dan kan u deze gegevens terugvinden op:

In het jaar van vertrek zal u een aangifte speciaal moeten indienen die u toelaat uw inkomsten van het jaar van uw vertrek aan te geven. De periode is van 01/01/…. tot de dag van uw vertrek (uitschrijving in uw gemeente). U heeft dan uiterlijk 3 maanden de tijd om deze aangifte in te dienen (*in realiteit soms onpraktisch).

Blijft u na uw vertrek nog inkomsten van België ontvangen (bijvoorbeeld pensioen, uitkering, loon, huurinkomsten, …) dan moet u die inkomsten in België aangeven en zal u hierop (al dan niet) belast worden.

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen
error: Content is protected !!