België verlaten – Wat meld ik aan de fiscus?

België verlaten – Wat meld ik aan de fiscus?

Background vector created by flatart - www.freepik.com

U gaat buiten België gedomicilieerd zijn verwittig dan FOD Financiën

Voordat u vertrekt en dus nog steeds in België gedomicilieerd bent neemt u voor uw uitschrijving op de gemeente contact op met uw lokaal belastingkantoor. Als u niet weet wie dat is dan kan u deze gegevens terugvinden op:

In het jaar van vertrek zal u een aangifte speciaal moeten indienen die u toelaat uw inkomsten van het jaar van uw vertrek aan te geven. De periode is van 01/01/…. tot de dag van uw vertrek (uitschrijving in uw gemeente). U heeft dan uiterlijk 3 maanden de tijd om deze aangifte in te dienen (*in realiteit soms onpraktisch).

Blijft u na uw vertrek nog inkomsten van België ontvangen (bijvoorbeeld pensioen, uitkering, loon, huurinkomsten, …) dan moet u die inkomsten in België aangeven en zal u hierop (al dan niet) belast worden. Deze aangifte heet het BNI = Belgisch niet-inwoner met inkomsten uit België of de Aangifte in de belasting niet-inwoners.

U heeft inkomsten in België (bijvoorbeeld een loon, een pensioen, huurinkomsten), en

  • u verblijft in het buitenland, of
  • u bent in België voor een beperkte periode (bijvoorbeeld voor het werk of studies).

U moet dan een ‘aangifte in de belasting niet-inwoners‘ indienen.

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen