De EHIC-kaart

De EHIC-kaart

Europese ziekteverzekeringskaart in Spanje: wat is de EHIC en hoe krijg je deze?

De EHIC-kaart is een gratis zorgpas waarmee u gedurende een tijdelijk verblijf in de 27 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland toegang hebt tot medisch noodzakelijke zorg binnen het openbare zorgstelsel. 

De EHIC-kaart geeft je toegang tot gezondheidszorg in de landen waar deze dekking geldt, net zoals je zou krijgen in je eigen land. De medische rekeningen worden betaald door het belastingstelsel van het land waar je vandaan komt, niet het land waar je medische hulp ontvangt.

Kaarten worden uitgegeven door het zorgverzekeringsorgaan in uw eigen land.

Je kunt de pas aanvragen in het land waar je bent geregistreerd als inwoner. Als je geregistreerd bent in Spanje (d.w.z. dat je de residentie hebt), kun je de kaart via de website van Tarjeta Sanitaria Europea (​​TSE) of via de Seguridad Social.

Welke gezondheidsproblemen dekt de EHIC?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de EHIC geen vervanging is voor een particuliere reisverzekering. Het dekt geen private gezondheidszorg of kosten zoals repatriëring of het verlies of diefstal van je bagage.

Het dekt je kosten niet als je reist met het uitdrukkelijke doel medische behandeling te ontvangen

Het garandeert niet dat de service gratis is – dit hangt af van het land van bestemming

De kaart is bedoeld voor dringende medische hulp voor ziekten of ongevallen, maar ook voor de verergering van chronische ziekten, zoals astma, hartaandoeningen, kanker, enz. Als je tijdens je zwangerschap reist, dekt de EHIC/TSE de nodige behandelingen, inclusief bevallen in het buitenland in de EU.

Kijk ook onder onze FAQ in de menubalk voor meer info over de EHIC.

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Ga naar het overzicht van onze diensten.

Delen