OVERLIJDENSVERZEKERINGEN

OVERLIJDENSVERZEKERINGEN

Wie in Spanje komt wonen zal zich in het begin eerst en vooral focussen op het integreren en het gewoon worden aan de nieuwe leefsituatie. Wie van de Noordelijke contreien komt zal vooral genieten van het zachte, warme klimaat dat rond de Middellandse zee heerst. Dat is en blijft nog altijd de belangrijkste reden om naar Spanje te komen wonen.

Maar natuurlijk een andere belangrijke reden is het economisch verhaal. Spanje is en blijft ten opzichte van België, Frankrijk en Nederland nog altijd een land dat relatief goedkoper is om te voorzien in het levensonderhoud. Eens iemand zich heeft geïnstalleerd en het leven zijn gangetje gaat dan wordt er dikwijls aandacht besteed aan de administratieve zaken zoals wat met het beheer van uw vermogen, wat met het veilig stellen van uw bezittingen en ook wat als u komt te overlijden.

Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten die komen kijken bij een crematie of begrafenis, bijvoorbeeld het werk van de uitvaartverzorger, de kist, het rouwdrukwerk, de catering en de ceremonie als u daarvoor kiest maar vooral ook de administratieve papierhandel die in Spanje bij een overlijden komt kijken. Door een uitvaartverzekering af te sluiten worden nabestaanden niet opgezadeld met al deze kosten. De kosten van de uitvaart, óók in Spanje, kunnen al snel oplopen van een 4.000 euro tot 7.000 euro. Het afsluiten van een uitvaartverzekering neemt zowel het organisatorische gebeuren uit handen als het vergoeden van de kosten.

Onze uitvaartverzekeringen zijn zeer uitgebreid en hebben onlangs hun dekkingen aangepast aan de noden van buitenlanders die zich in Spanje komen vestigen. We geven u een klein overzicht van de garanties en dekkingen die onze uitvaartverzekeringen u kunnen bieden:

 • Maximum leeftijd voor het afsluiten tot 75 jaar (meeste verzekeraars tot 65 jaar)
 • Duurtijd na afsluiten onbeperkt in tijd (zolang u leeft)
 • Gewaarborgd kapitaal bij overlijden
 • Het organiseren en afwikkelen van het ophalen van het lichaam tot het overhandigen van de urne
 • Hulp en afwikkeling van de administratieve formaliteiten zoals het leveren van het overlijdenscertificaat en het op de hoogte brengen van de diensten zoals bevolkingsregister, financiën, consulaat,…
 • Ondersteuning bij de successie
 • Repatriëring van het lichaam
 • Reisassistentie voor de partner van de overledene
 • Het wissen van uw digitale verleden in sociale media
 • Crematie van uw huisdier als u die heeft
 • Overlijden gedekt door een ongeval
 • Dekking voor invaliditeit als de oorzaak een ongeval is

Een uitvaartverzekering afsluiten verloopt relatief eenvoudig en u zal van een relatief goede gezondheid moeten beschikken op deze af te sluiten. De premies variëren qua leeftijd maar zijn in verhouding met bijvoorbeeld België of Nederland vrij voordelig.

Heeft u meer interesse in een overlijdensverzekering, waarbij de nadruk ligt op de financiële toekomst van uw dierbaren veilig te stellen, dan kunnen wij ook in deze materie u bijstaan. Aarzel niet contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte.

Delen