Lage emissiezones, ook in Spanje een feit

Lage emissiezones, ook in Spanje een feit

Background photo created by whatwolf - www.freepik.com

Verscherping maatregelen vanaf 2023

Oude wagens zijn binnenkort ook in de Spaanse grote steden niet meer welkom. Aan de hand van een etikettensysteem zal uw wagen wel of niet de stad in mogen. Het ministerie van Ecologische transitie voorziet een budget van 1,5 miljard euro om de plannen in werkelijkheid om te zetten.

Tot op vandaag waren de enigste steden die een beleid voerde met lage emissiezones Barcelona en Madrid. Barcelona bijvoorbeeld had een zone van ongeveer 95 km2 waar vervuilende auto’s niet meer welkom waren. Lage emissiezones = ZEB = Zonas de Bajas Emisiones.

De ZEB-zones zullen zich vooral nog beperken tot stadscentra om zo de luchtkwaliteit in het centrum te verbeteren. Er Spanje zal er gewerkt worden met een systeem van etiketten die het visueel herkenbaar moeten maken tot welke categorie uw wagen zal behoren.

Bron: https://elpais.com/clima-y-medio-ambiente/2021-08-04/las-grandes-ciudades-espanolas-preparan-nuevas-restricciones-de-trafico.html

Wat kan Segurantis voor u betekenen?

Sinds 2021 voorzien wij enkel nog begeleiding bij het opstarten van Autonomo’s. U vindt meer informatie onder de rubriek diensten.

Delen